onze praktijk

Vanuit een eenmanspraktijk opgericht door Jan Declercq in 1976 zijn we gestaag gegroeid tot een volwaardige groepspraktijk voor gezelschapsdieren.

Ons team bestaat uit gemotiveerde medewerkers die zich naast de algemene geneeskunde verder toeleggen op specifieke vakgebieden door bijscholingen en opleidingen in binnen- en buitenland. Zodoende zijn wij ook een doorverwijspraktijk geworden voor dermatologie, interne geneeskunde, medische beeldvorming en weke delen chirurgie. Ook blijft de praktijk investeren in moderne apparatuur en infrastructuur. Hierdoor kunnen wij ons hoofddoel waarmaken: u en uw huisdier de beste diergeneeskundige zorg aanbieden!

 

ontdek ons team

ons team

Dr Jan Declercq

Zaakvoerder

Dr Jan Declercq

Jan Declercq is in 1976 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent als doctor in de diergeneeskunde. Aansluitend volgde hij een roterende opleiding in de diverse diensten van de Kliniek Kleine Huisdieren aan de Universiteit van Utrecht. Hij is stichtend lid en voorzitter van de Vlaamse Werkgroep Dermatologie sinds de oprichting in 1992. In 1994 volgde hij een opleiding dermatologie aan de European School for Advanced Veterinary Studies te Luxemburg. Hij behaalde in 1995 het Certificate of Veterinary Dermatology aan de Royal College of Veterinary Surgeons. In 1999 werd hij aangesteld als Gastprofessor Dermatologie aan de Universiteit van Gent. Tot 2017 gaf hij er theoretisch en praktijkgericht onderwijs in de laatste jaren van de opleiding diergeneeskunde.

Daarnaast bouwde hij een groepspraktijk uit voor gezelschapsdieren te Marke-Kortrijk, waar hij voornamelijk de huidverwijzingen en huidconsulten verzorgt. Hij is lid van de British Veterinary Dermatology Study Group, van de European Society of Veterinary Dermatology en van de American Academy of Veterinary Dermatology. In 2001 verkreeg hij de Most Valuable Contributor Award van de Vetderm listserve en in 2004 van de International Society of Dermatopathology. In 2017 verkreeg hij de Flanders Award, SAVAB’s (beroepsorganisatie Vlaamse dierenartsen) eerbetoon aan een Vlaamse dierenarts die een onvergetelijke indruk nagelaten heeft op het Vlaams diergeneeskundig landschap. Hij is auteur van vele publicaties, mede-auteur van hoofdstukken in handboeken en een gewaardeerd spreker op nationale en internationale congressen.

Lies Declercq

Dierenarts

Lies Declercq

Dierenarts Lies Declercq behaalde in 2004 haar diploma diergeneeskunde met grote onderscheiding aan de Universiteit van Gent. Daarna volgde zij gedurende 6 maand bijkomende trainingprogramma’s aan Klinieken voor Kleine Huisdieren in binnen- en buitenland (Uc Davis Californië; Universiteit Utrecht; Universitat Autonoma de Barcelona; Universidad de Zaragoza). In februari 2005 werd ze werkzaam als eerstelijnsdierenarts in de groepspraktijk van haar vader.

Daarnaast volgde ze verschillende opleidingen bij ESAVS (European School of Advanced Veterinary Studies) Interne Geneeskunde 2005 – 2006 – 2007, Utrecht; ESAVS Radiology 2009, Luxemburg; ESAVS Echografie 2008 – 2009, Bern; ESAVS Oftalmologie 2014, Luxemburg; ESAVS Vetlab 2015, Boekarest. Naast de eerstelijnsgeneeskunde heeft zij een bijzondere interesse voor interne geneeskunde en medische beeldvorming, waarvoor ze diverse bijscholingen in binnen- en buitenland blijft volgen.

Ilona Schwarzkopf

Dierenarts

Ilona Schwarzkopf

Dierenarts Ilona Schwarzkopf behaalde in 1997 het diploma diergeneeskunde aan de Universiteit van Wenen en twee jaar later ook haar doctoraat. Nadien verhuisde ze naar België waar ze werkzaam was in verschillende dierenartsenpraktijken (DAP De Molenhoek, dierenkliniek Anubis en de orthopedische praktijk van dierenarts Peter Vandekerckhove). In de periode van 2007-2010 werkte ze voltijds in het dierenartsenteam van DAP Jan Declercq waar ze grotendeels instond voor de chirurgie en de oftalmologie.

In 2010 kreeg ze de mogelijkheid om een specialistenopleiding weke delen chirurgie (ECVS – European College of Veterinary Surgeons) te volgen aan de Universiteit Gent en bij DAC Malpertuus. Zij is nu een erkend specialist chirurgie gezelschapsdieren in België en Europa.
Ilona is eveneens auteur van verschillende wetenschappelijke publicaties in de internationale literatuur.
Naast haar passie voor weke delen chirurgie en neurochirurgie, heeft ze ook een bijzondere interesse en kennis in de oftalmologie.

Lissa Rosiers

Dierenarts

Lissa Rosiers

Sinds mijn afstuderen in juli 2020 ben ik werkzaam in DAP Jan Declercq. Mijn fascinatie voor dieren was er al van jongs af aan. De interesse voor het medisch aspect kwam wat later maar was vrij vanzelfsprekend. Ik groeide namelijk op in een familie waarin diverse medische beroepen worden uitgeoefend. Momenteel leg ik mij vooral toe op de eerstelijns geneeskunde. Ik heb een bijzondere interesse in de dermatologie, tandheelkunde, kattengeneeskunde en in gedragsproblemen. Buiten de werkuren kun je mij voornamelijk terugvinden in de moestuin, op de fiets of bij familie of vrienden. In mijn vrije tijd laat ik ook graag eens de creatieve kant van mezelf zien met tekenen, schilderen en muziek spelen. Ik kijk er naar uit om jullie te verwelkomen in onze praktijk. Ik help u graag verder om uw dier de beste zorgen te verlenen.

Evy Danckaert

Dierenarts

Evy Danckaert

Al sinds haar prille jeugd wist Evy dat ze dierenarts wou worden. Ze hield van dieren en was gefascineerd door wetenschap – een andere toekomst kon ze zich niet voorstellen. In juli 2021 rondde ze haar studies aan de Faculteit Diergeneeskunde in Gent af. In december startte ze in onze groepspraktijk, waar ze uw huisdier de beste zorgen verleent en altijd voor u klaarstaat. Haar primaire focus is eerstelijnsgezondheidszorg. En als je haar niet in de praktijk vindt? Dan is ze aan het bakken, zit ze te tuinieren of is ze gaan wandelen om nieuwe plekjes te ontdekken. Daarnaast brengt ze haar tijd ook graag met vrienden door en trekt ze graag de wijde wereld in. Er staat altijd wel een citytrip op haar planning.

Stephanie De Clercq

Assistente

Stephanie De Clercq

Na haar opleiding agro- en biotechnologie aan Hogent, ging Stephanie aan de slag in de Zonnegloed. Zeven jaar lang werkte ze in dit dierenpark en opvangcentrum voor wilde dieren in nood. Daarmee realiseerde ze haar kinderdroom, want ‘iets met dieren doen’ was altijd haar intentie. Die lijn trekt ze verder door in onze praktijk. In maart 2021 stapte ze met veel enthousiasme bij ons aan boord. Ze verwelkomt u aan het onthaal, assisteert onze dierenartsen tijdens operaties en consultaties en verzorgt uw huisdier met veel toewijding in de opname. Thuis geniet ze van het gezelschap van haar hond … én van haar reptielen. Ze houdt deze koelbloedige kruipbeestjes als hobby.

Maria Garcia

Coördinatie en Organisatie

Maria Garcia

Echtgenote van Jan Declercq. Verantwoordelijk voor de coördinatie en organisatie van de praktijk sedert 1980.

Julie Haerens

Assistente

Julie Haerens

Als kind was Julie al gefascineerd door dieren. Dat ze in deze sector zou belanden was te voorspellen. Ze schreef zich in aan de VIVES-hogeschool in Roeselare, waar ze haar opleiding agro- en biotechnologie, met dierenzorg als afstudeerrichting, volbracht. In juni 2020 behaalde ze haar diploma en in oktober startte ze haar loopbaan in onze praktijk. Wat Julie allemaal doet? Ze verwelkomt u aan de balie, plant uw afspraken in en ondersteunt onze dierenartsen tijdens operaties en consultaties. Daarnaast verleent ze u het nodige advies, beantwoordt ze uw vragen en verzorgt ze uw huisdier met een flinke portie liefde. Haar vrije tijd spendeert ze het liefst van al bij haar paarden, maar van reizen en afspreken met vrienden wordt ze ook blij.

Emilie Victor

Assistente

Emilie Victor

Emilie is een sprankelende verschijning met een hart voor dieren én voor mensen. Die unieke combinatie vond ze in de bacheloropleiding agro- en biotechnologie, die ze aan de VIVES -hogeschool in Roeselare volbracht. Uiteraard met dierenzorg als afstudeerrichting. Tijdens haar laatste jaar kwam ze ons team versterken als jobstudente. Een mooie kans die ze met beide handen aangreep. Hier leerde ze de kneepjes van het vak en groeide ze uit tot de veelzijdige dierenartsassistente die ze vandaag is. In 2022 trad ze vast bij ons in dienst, wat als een logische stap aanvoelde na haar passage als enthousiaste jobstudente. Ze ontvangt en bedient u aan de balie, assisteert tijdens operaties en consultaties, geeft advies en overlaadt uw huisdier met liefde en met de nodige zorgen.

Margot Geldhof

Assistente

Margot Geldhof

Omgaan met dieren is iets wat Margot met de paplepel is ingegeven. Haar familie komt al jaren met hun viervoeters naar onze praktijk. Toen Margot zich na het afstuderen in de agro- en biotechnologie (optie dierenzorg) spontaan kwam voorstellen als assistente, bleek ze de perfecte aanvulling voor ons team. Of het nu om het verwelkomen van dieren en hun baasjes, het assisteren van de dierenartsen of het netjes houden van de praktijk gaat, elke taak vindt ze even interessant en volbrengt ze met de grootste toewijding. Naast bezig zijn met haar adoptiekat Sunny, brengt ze haar vrije tijd het liefst door met familie en vrienden.

ontdek onze diensten

Van algemene geneeskunde tot interne geneeskunde. Van chirurgie tot dermatologie. Dierenartsenpraktijk Jan Declercq is gespecialiseerd in verschillende vakgebieden. Ontdek wat wij voor uw huisdier kunnen betekenen.

ontdek onze diensten