onze praktijk

Vanuit een eenmanspraktijk opgericht door Jan Declercq in 1976 zijn we gestaag gegroeid tot een volwaardige groepspraktijk voor gezelschapsdieren.

Ons team bestaat uit gemotiveerde medewerkers die zich naast de algemene geneeskunde verder toeleggen op specifieke vakgebieden door bijscholingen en opleidingen in binnen- en buitenland. Zodoende zijn wij ook een doorverwijspraktijk geworden voor dermatologie, interne geneeskunde, medische beeldvorming en weke delen chirurgie. Ook blijft de praktijk investeren in moderne apparatuur en infrastructuur. Hierdoor kunnen wij ons hoofddoel waarmaken: u en uw huisdier de beste diergeneeskundige zorg aanbieden!

 

ontdek ons team

ons team

Dr Jan Declercq

Zaakvoerder

Dr Jan Declercq

Jan Declercq is in 1976 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent als doctor in de diergeneeskunde. Aansluitend volgde hij een roterende opleiding in de diverse diensten van de Kliniek Kleine Huisdieren aan de Universiteit van Utrecht. Hij is stichtend lid en voorzitter van de Vlaamse Werkgroep Dermatologie sinds de oprichting in 1992. In 1994 volgde hij een opleiding dermatologie aan de European School for Advanced Veterinary Studies te Luxemburg. Hij behaalde in 1995 het Certificate of Veterinary Dermatology aan de Royal College of Veterinary Surgeons. In 1999 werd hij aangesteld als Gastprofessor Dermatologie aan de Universiteit van Gent. Tot 2017 gaf hij er theoretisch en praktijkgericht onderwijs in de laatste jaren van de opleiding diergeneeskunde.
Daarnaast bouwde hij een groepspraktijk uit voor gezelschapsdieren te Marke-Kortrijk, waar hij voornamelijk de huidverwijzingen en huidconsulten verzorgt. Hij is lid van de British Veterinary Dermatology Study Group, van de European Society of Veterinary Dermatology en van de American Academy of Veterinary Dermatology. In 2001 verkreeg hij de Most Valuable Contributor Award van de Vetderm listserve en in 2004 van de International Society of Dermatopathology. In 2017 verkreeg hij de Flanders Award, SAVAB’s (beroepsorganisatie Vlaamse dierenartsen) eerbetoon aan een Vlaamse dierenarts die een onvergetelijke indruk nagelaten heeft op het Vlaams diergeneeskundig landschap. Hij is auteur van vele publicaties, mede-auteur van hoofdstukken in handboeken en een gewaardeerd spreker op nationale en internationale congressen.

Lies Declercq

Dierenarts

Lies Declercq

Dierenarts Lies Declercq behaalde in 2004 haar diploma diergeneeskunde met grote onderscheiding aan de Universiteit van Gent. Daarna volgde zij gedurende 6 maand bijkomende trainingprogramma’s aan Klinieken voor Kleine Huisdieren in binnen- en buitenland (Uc Davis Californië; Universiteit Utrecht; Universitat Autonoma de Barcelona; Universidad de Zaragoza). In februari 2005 werd ze werkzaam als eerstelijnsdierenarts in de groepspraktijk van haar vader.
Daarnaast volgde ze verschillende opleidingen bij ESAVS (European School of Advanced Veterinary Studies) Interne Geneeskunde 2005 – 2006 – 2007, Utrecht; ESAVS Radiology 2009, Luxemburg; ESAVS Echografie 2008 – 2009, Bern; ESAVS Oftalmologie 2014, Luxemburg; ESAVS Vetlab 2015, Boekarest. Naast de eerstelijnsgeneeskunde heeft zij een bijzondere interesse voor interne geneeskunde en medische beeldvorming, waarvoor ze diverse bijscholingen in binnen- en buitenland blijft volgen.

Ilona Schwarzkopf

Dierenarts

Ilona Schwarzkopf

Dierenarts Ilona Schwarzkopf behaalde in 1997 het diploma diergeneeskunde aan de Universiteit van Wenen en twee jaar later ook haar doctoraat. Nadien verhuisde ze naar België waar ze werkzaam was in verschillende dierenartsenpraktijken (DAP De Molenhoek, dierenkliniek Anubis en de orthopedische praktijk van dierenarts Peter Vandekerckhove). In de periode van 2007-2010 werkte ze voltijds in het dierenartsenteam van DAP Jan Declercq waar ze grotendeels instond voor de chirurgie en de oftalmologie.
In 2010 kreeg ze de mogelijkheid om een specialistenopleiding weke delen chirurgie (ECVS – European College of Veterinary Surgeons) te volgen aan de Universiteit Gent en bij DAC Malpertuus. Zij is nu een erkend specialist chirurgie gezelschapsdieren in België en Europa. Ilona is eveneens auteur van verschillende wetenschappelijke publicaties in de internationale literatuur. Naast haar passie voor weke delen chirurgie en neurochirurgie, heeft ze ook een bijzondere interesse en kennis in de oftalmologie.

Lissa Rosiers

Dierenarts

Lissa Rosiers

Sinds mijn afstuderen in juli 2020 ben ik werkzaam in DAP Jan Declercq. Mijn fascinatie voor dieren was er al van jongs af aan. De interesse voor het medisch aspect kwam wat later maar was vrij vanzelfsprekend. Ik groeide namelijk op in een familie waarin diverse medische beroepen worden uitgeoefend. Momenteel leg ik mij vooral toe op de eerstelijns geneeskunde. Ik heb een bijzondere interesse in de dermatologie, tandheelkunde, kattengeneeskunde en in gedragsproblemen. Buiten de werkuren kun je mij voornamelijk terugvinden in de moestuin, op de fiets of bij familie of vrienden. In mijn vrije tijd laat ik ook graag eens de creatieve kant van mezelf zien met tekenen, schilderen en muziek spelen. Ik kijk er naar uit om jullie te verwelkomen in onze praktijk. Ik help u graag verder om uw dier de beste zorgen te verlenen.

Stéphanie De Herde

Dierenarts

Stéphanie De Herde

Stéphanie studeerde in de zomer van 2018 af als dierenarts kleine huisdieren aan de Faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke. Daarna volgde ze een jaar internship bij DAC Hond en Kat om zo haar kennis en vaardigheden uit te breiden. Vandaag is ze er nog steeds als spoedarts aan de slag. Behalve op maandag, dan komt zij ons team versterken. Haar interesse gaat voornamelijk uit naar interne geneeskunde en spoedgevallen.

Coralie Eeman

Assistente

Coralie Eeman

Coralie behaalde haar bachelordiploma agro- en biotechnologie, met dierenzorg als keuzevak, in 2016 bij Vives te Roeselare. Hiermee vervulde ze haar kinderdroom om iets met dieren te doen. Tijdens haar stages en ervaringen bij collega's kon ze haar theoretische kennis omzetten in praktische ervaring. In december 2019 kwam ze ons team vervoegen. Coralie verwelkomt klanten, assisteert tijdens consultaties, geeft advies en staat mee in voor het onderhoud van de praktijk. Ze doet het allemaal even graag en voert haar job met veel passie, plezier en een grote portie dierenliefde uit.

Maria Garcia

Coördinatie en Organisatie

Maria Garcia

Echtgenote van Jan Declercq. Verantwoordelijk voor de coördinatie en organisatie van de praktijk sedert 1980.

Annelies Holvoet

Assistente

Annelies Holvoet

Vrienden beschrijven mij ook wel als een goedlachs, enthousiast persoon met een groot hart en passie voor dieren. Wanneer mensen mij vroegen wat ik later wou doen was het antwoord altijd "werken met dieren". Daardoor heb ik dan ook de keuze gemaakt om een bachelor in de agro- en biotechnologie afstudeerrichting dierenzorg te behalen, zodat ik deze droom kon waarmaken. Dierenartsassistente is voor mij dan ook de ultieme droomjob, met veel variatie in het werk. Ik sta altijd klaar om eigenaar en zijn huisdier te helpen, hetzij aan de balie, hetzij aan de telefoon of in de hospitalisatie. In mijn vrije tijd, verzorg ik mijn eigen mini-dierentuin.

Julie Haerens

Assistente

Julie Haerens

ontdek onze diensten

Van algemene geneeskunde tot interne geneeskunde. Van chirurgie tot dermatologie. Dierenartsenpraktijk Jan Declercq is gespecialiseerd in verschillende vakgebieden. Ontdek wat wij voor uw huisdier kunnen betekenen.

ontdek onze diensten