Algemene geneeskunde

Onder algemene geneeskunde worden vaak voorkomende medische zorgen en vaccinaties samengebracht. Wij vinden het belangrijk om de meest recente vaccinatie-richtlijnen op te volgen en onze schema’s hiervoor te actualiseren. Ook advies omtrent voeding, antiparasitaire medicaties, gebitsverzorging, seniorenzorg, toedieningswijze van medicaties en dergelijke, horen hier thuis. De gezondheidscontroles met bijhorende labo-onderzoeken (bloed, urine, stoelgang) en bloeddrukmeting kunnen aanvullend zijn.

contacteer ons

bloeddrukmeting

In tegenstelling tot bij de mens, is bloeddrukmeting nog steeds geen standaardonderzoek bij huisdieren. Toch spelen bloeddrukproblemen ook bij honden en vooral  bij oudere katten een rol. Denk bijvoorbeeld aan nierproblemen, hartproblemen en schildklierproblemen. Door een hogere bloeddruk kunnen de ziekten verergeren met allerlei complicaties tot gevolg. Ook een te lage bloeddruk kan sloomheid en flauwtes geven. Onze praktijk is uitgerust met een dopplertoestel om de bloeddruk te meten. Dit is een belangrijk onderdeel van een uitgebreider gezondheidsscreening.

 

geriatrie

Bijna 1 op de 3 honden en katten in ons land is ouder dan 7 jaar en behoort dus tot de senioren. Het verouderingsproces gaat net als bij ons gepaard met een groter risico op allerlei aandoeningen. Preventief onderzoek is dan ook aangewezen om tijdig ouderdomsklachten te voorkomen of te behandelen. Een vroege behandeling kan de levensduur van uw huisdier verlengen en de levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren.

labo

De meeste analysen gebeuren in samenwerking met Labo Bruyland, die tweemaal daags langskomt in onze praktijk. Ook bij spoedgevallen verlenen zij een uitstekende service. Cytologie, verschillende diagnostische sneltesten en een groot deel van de urine- en faecesonderzoeken worden in de praktijk zelf uitgevoerd. Een afzonderlijke microscopieruimte is hiervoor ingericht. Voor uitzonderlijke analysen wordt beroep gedaan op andere laboratoria in binnen- en buitenland.

Algemene geneeskunde

Dermatologie

Interne geneeskunde

Medische beeldvorming

Weke delen chirurgie

Tandheelkunde

Orthopedie

Cardiologie

Hospitalisatie

Oogheelkunde

Bijzondere diersoorten

Huisbezoeken

Apotheek & voeding